torstai 18. syyskuuta 2014

#5

Buonasera e saluti da Italia!

Lyhyttä kuulumispostausta pukkaa jälleen. Oikeesti, mulla on mieleesä ainakin seittemäntoista erilaista postausta, ja toivon, että jaksan totetuttaa mun hienoja ideoita.

Mun italiaelämä alkaa välhitellen vakiintua. Tai siis, rutinoitua. Käyn koulua, syön, nään kavereita, teen läksyjä, lenkkeilen. En vieläkään voi sanoa tottuneeni näihin maisemiin tai ymmärtää sitä, että kartalla sijotettuna oikeesti oon Italiassa! Mutta kuitenkin alan tottua kaikkiin italialaisiin tapoihin, ruokaan ja kieleen. Tai siis toisinsanoen siihen, etten ymmärrä paljoakaan ja että kukaan ei puhu englantia. Kuitenkin, nyt kun oon sopivasti alkanut tottua tähän elämään, mitä just nyt elän, niin vaihdan vissinkin perhettä. Rotarivaihtareilla on siis yleensä vuoden aikana 2-4 perhettä, ja asuinpaikkaa vaihdellaan silleen kolmen kuukauden välein. Kuitenkin, juteltiin mun host-maman kanssa, ja sen mielestä on parempi, että jos asun aluksi mun toisen perheen luona. Toisessa perheessä mulla on siis host-vanhemmat sekä kaksi sisarusta. Nyt asun kaksin mun host-maman kanssa, ja Elena on töissä paljon. Eikä meillä oo yhteistä kieltä, niin ymmärtäminen on välillä hankalaa.

Sen takia siis muutan, vissiinkin maanantaina. Oon tuossa perheessä sitten sen kolme kuukatta ja palaan tänne Elenan tykö. Vaikka uskon, että se on hyvä ratkasu - mulla on jatkuvasti seuraa ja opin paremmin italiaa - niin silti tulee vähän sellanen just joo-olo. Tai siis, niin kuin sanoin, oon just alkanut tottua tähän, niin sitten muutan pois kaupungista ja kaikki menee ihan uusiksi. Kun lähdin Rotareiden kautta vaihtoon, tiesin, että perheitä olisi useampia, ja niiden vaihto kuuluis asiaan. Muttei käynyt mielessä, että vaihtaisin jo heti alkuun. Kaiken lisäksi, mun pitää pakata. No, viikonloppuna mulla on rotaryorientaatio Ravennassa (toivottavasti siellä ois vähän lämpimämpi, Aostan sää on huolestuttavasti viilentynyt). Ja pakkaan sinne, sekä sitten muuttoa varten. Huomenna mun ei kuulemma tarvi mennä myöskään kouluun, jos en välttämättä halua. (Ja tähän väliin voin sanoa, että mulla ei oo lauantaisin koulua.) Postailen koulusta erikseen joskus myöhemmin. Yritän oikeesti alkaa postailla aktiivisemmin, mulla on ollu tälläkin viikolla muutama lazyday, mutten oon jaksanut tarttua padiin ja ruveta kirjottamaan. Vaikeesta tiivistää kaikkea, mitä on tapahtunut, yhteen postaukseen. Mutta kertokaapa mulle, mitä te haluatte kuulla? Onko jotain erityistä, mikä kiinnostaa? 

Ciao ciao, Sanna

2 kommenttia:

  1. Siis mitää eikö sulla oo lauantaina koulua?! miksii minkälaisessa koulussa sä oot? Mä oon täällä Cagliarissa liceo classicossa eikä kyllä voi vähempää kiinnostaa tuo koulu tai varsinkaan lauantaina kouluun meno....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha käyn siis liceo musicalea ja mulla on iltapäivisin tyyliin pianotunteja, niin ei tartte käydä koulussa lauantaisin. sympatiat sun puolelle, classico on kuulemma aika jäätävä (y)

      Poista