lauantai 1. marraskuuta 2014

Sicilia #2


Vitsi mää oon niin hyvä tässä blogin pitämisessä. No, anyways, tässä ois toinen puolisko Sisiliasta.

Giorno 4

Tiistai oli omistettu täysin Etnalle. Aamulla käytiin lyhyesti kaupungilla hakemassa lounasta, että voitais syödä matkalla, aikaa ei oltu varattu lounaalle. (Yksi mun lemppareista sisilialaisista ruuista on arancini, joka on siis riisillä ja vaikkalihalla täytetty, paistettu pallo. Kuori on leipää tai jotain vastaavaa, aivan älyttömän hyvää. Söin siis tälläistä lounaaksi.) Sen lisäksi käytiin aamulla jossain Etna-keskuksessa, jossa päästiin tutustumaan siihen, minkälainen tulivuori se on ja miten yleensäkin Italiassa tulivuoria tarkkaillaan. Tietenkin kaikki oli italiaksi, joten ite olin hieman tylsistynyt. Kierroksen jälkeen jatkettiin matkaa sinne tulivuorelle. Ylhäällä oli kylmä, ja kaiken lisäksi satoi vettä, tai osittain vettä ja osittain rakeita. Ei lähdetty sinne suurimmalle kraaterille, koska ei oltais nähty mitään pilvien takia. Kiipesin kuitenkin yhdelle pienemmälle kraaterille. Oli kylmää ja olin aivan läpimärkä, mutta oli kyllä sen arvosta! Useimmat kuitenkin jätti käymättä Etnalla ja tyytyi jäämään läheiseen kahvilaan. Etnalta jatkettiin matkaa suoraan Palermoon, jossa vietettiin kaksi viimeistä yötä. 

Giorno 5

Meidän vikana päivänä käytiin eka Monrealissa, pienessä kaupungissa Palermon lähellä. Poikeuksellisesti syötiin lounasta hotellilla ja iltapäivällä päästiin Palermoon. Saatiin valita, halutaanko jäädä hengailemaan keskustaan vai vierailla catacombeissa. Ite en ollenkaan tiennyt, kumpaan haluan, ja lopulta päädyin catacombeille. Ne oli kyllä hienot, paljon luurankoja, mutta niiden jälkeen mentiin johonkin museosysteemiin, ja oikeestaan oisin siinä vaiheessa mielummin ollut siellä keskustassa. Illalla ehdittiin jälleen käydä yhdessä pastecchierassa, ja sitten mentiin vielä kaikki yhdessä katsomaan sisilialaista marinettiesitystä. Se oli omalla tavallaan hieno, mutta mua väsytti enkä ymmärtänyt olleenkaan, niin oikeestaan en hirveesti osannut nauttia siitä. Illallinen syötiin ulkona omissa porukoissa, ja oli kyllä tosi huippu ilta! Syötiin pizzaa (nam) ja sitten pojat innostu laulamaan ja tuli naurettua ihan rennosti. Ihana viimeinen ilta, todellakin.Giorno 6 

Torstai oli sitten kotiinpaluu. Lähdettiin aamusta lentokentälle, jossa tietenkin tehtiin vielä viime hetken ostokset, juotiin kahvia ja fiilisteltiin Sisiliaa. Milanoon saavuttiin kahden maissa, ja sitten oli edessä vielä bussimatka Aostaan. Koko matkan juttelin yhden tytön kanssa, ja muutenkin oli tosi hyvä matka. Ja kyllä se, kun tuli taas vuoret näkyviin ja pääsi tuttuun kaupunkiin, niin alko tuntumaan kodilta. Aostassa menin asumaan sunnuntaihin asti mun ensimmäisen host-äidin Elenan luo, koska mun perhe on käymässä Pariisissa. On kuitenkin kiva olla kotona, ja se, että oikeesti mulla on kaksi kotia täällä, on jotenkin vaan ihanaa. 

Voin sanoa, että kokonaisuudessaan Sisilia oli aivan mahtava kokemus. Parasta oli, että pystyin tutustumaan ihmisiin niin paljon paremmin. Sain uusia kavereita, ja on mahtavaa, koska nyt tiiän, että on niitä ihmisiä, joitten kanssa voin viettää aikaa ja käydä ulkona. Toki on just hankalaa, että mun italia ei oo vielä hyvää, eikä silleen pysty kommunikoimaan täydellisesti monenkaan kanssa. Anyways, nautin kovasti!


---Giorno 4

Okey, Tuesday, the fourth day was totally for Etna - the beautiful volcano near Catania. In the morning, we visited a some kind of volcano center (or something, I really just tried to keep up with others). There we heard a lot of information about Etna and in general volcanos in Italy. It might just have been interesting, if I had understood something. But, mostly I just was very bored. Well, after that we headed up the Etna, but, unfortunetly the day was quite cloudy and it rained up on the volcano. That's why we didn't clim up the main crater, but instead I climed on a smaller crater. Also some people just preferred to stay indside a cafeteria. It was freezing, I mean it rained and I was all wet. But in the other hand it was also very cool, and I enjoyed a lot. After we left Etna, we headed straight to Palermo, where we spent our last two nights.
Giorno 5

So, Palermo. Well, actually, in the morning of our last full day we visited a small, beutiful town called Monreale. We ate the lunch in the hotel, and after got to visit in Palermo. We were divided in two parts, and others went to the center of Palermo and others visited the catacombs. I went to the catacombs, very unsure what I really wanted to do. Well, Iiked the a lot, it was quite cool in a way. But after we visited the catacombs, I really would have wanted to go to the center of Palermo, and enjoy some free time or something. But no, we went to some museum, which I really didin't like. And, before dinner we went to a Sicilian marionette show, which was again very beutiful and great, but I almost fall asleep and I didn't understood a thing. But in the evening we had own time to eat dinner outside, and I really enjoyed it! Laughter and singing and good company.Giorno 6

Our last day was mostly about traveling. We found ourselves from the airport in the morning, and there we had our last Sicilian moments. Shopping, eating and enjoying. We landed in the Milan airport around two, and then we had ahead three hours in a buss back to Aosta. 

I can say, that I enjoyed the Sicily very much. At first I thought I woudn't go, because I hardly knew anyone from the classes that left. But I'm so glad that I did.


Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti